امروز : جمعه ۴ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۵
آخرین اخبار : جوابیه خونه به خونه در پاسخ به مجری برنامه نود ثبت ۱۰ فوتی ناشی از تصادفات در مازندران ۱۹ توصیه پلیس برای پيشگيری از سرقت منزل در تعطیلات نوروزی استاندار مازندران: رتبه دوم مازندران در تردد مسافران نوروزی/تقدیر رییس جمهور از خدمات استاندار مازندران نجات مرد ۴۰ ساله ای که اقدام به خودکشی کرده بود شهروند ۸۱ ساله آملی داوطلب شرکت در انتخابات شورای شهر شد
سرویس : اقتصاد زمان :   ۱۳۹۵/۹/۹ - ۲۳:۵۴ شناسه خبر : ۳۹۸۸۸
پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه گرمسیری اعلام کرد؛
توصیه‌ به باغداران مازنی/برداشت مرکبات یخ‌زده رادر اولویت بگذارید رئیس پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه گرمسیری کشور با بیان اینکه خسارات ناشی از سرمای اخیر به باغات مرکبات ناچیز بوده است، گفت: باغداران برداشت مرکبات یخ زده را در اولویت قرار دهند.

وارش نیوز: رئیس پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه گرمسیری کشور با بیان اینکه خسارات ناشی از سرمای اخیر به باغات مرکبات ناچیز بوده است، گفت: باغداران برداشت مرکبات یخ زده را در اولویت قرار دهند.

به گزارش وارش نیوز به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، مرتضی گل محمدی، خسارات ناشی از سرمای اخیر به باغات مرکبات را ناچیز عنوان کرد و اظهارداشت: باغداران محصولات یخ زده را برداشت کنند ضمن اینکه میزان خسارت ناشی از سرما و یخبندان در ارقام مختلف مرکبات متفاوت است، به طوری که محصولاتی مانند  لیموترش نسبت به پرتقال و گریپ فروت به یخبندان حساس‌تر است و به هیچ عنوان برای شمال ایران کاشت ارقام حساس به یخبندان توصیه نمی‌شود.

وی افزود: با توجه به ثبت درجه حرارت ازجانب سازمان هواشناسی در مناطق غرب استان مازندران به نظر می‌رسد میزان خسارت ناشی از یخبندان زیاد نباشد.
وی گفت: میوه‌هایی که آسیب دیده‌اند قابلیت ترمیم خسارت‌های جزیی را دارند و در بعضی مناطق شمال با وجود برف هیچ گونه خسارتی به میوه مرکبات وارد نشده است.

گل محمدی افزود: در صورتی که میوه‌ها تلخ شده باشند، توصیه می‌شود میوه برداشت شده و برای مصرف تازه خوری و آبمیوه استفاده شود.
وی گفت: میوه‌هایی که در اثر سرما آسیب دیده‌اند نرم و اسفنجی شده‌اند و در صورتی که میوه‌ها سالم و سفت باشند و بتوانند روی درخت باقی بمانند، نیازی به برداشت سریع آنها نیست.

گل محمدی با بیان اینکه میوه‌هایی که تلخ شده، قابلیت برگشت پذیری به حالت غیر تلخی را نداشته و به همین دلیل نگهداری آنها روی درخت تاثیری در کاهش تلخی نخواهد داشت، افزود: میوه‌هایی که تلخ و دچار آسیب سرمایی نشده باشند قابلیت انبارداری دارند و توصیه می‌شود میوه‌های تلخ شده روی درخت باقی نماند تا تأثیر منفی روی محصول سال بعد نداشته باشد.

وی گفت: در مورد درختان کیوی که برداشت میوه آنها انجام شده، نیز کشاورزان باید نسبت به هرس شاخه‌ها، سبک سازی تاج و قیم‌ها اقدام کنند.
گل محمدی افزود: در صورت نشست زیاد برف روی داربست‌ها، کشاورزان باید اقدام به تخلیه برف کنند تا از شکستگی تاج و خم شدن قیم‌ها جلوگیری شود.

وی گفت:برای تاک‌هایی که میوه آنها برداشت نشده توصیه ما، برداشت میوه است و میوه‌هایی که آسیب دیده‌اند و دارای علایم لهیدگی و آب گزیدگی هستند، با برش میوه و تغییر رنگ قابل تشخیص است و میوه‌هایی که سفت بوده و بدون علائم هستند را می توان انبار کرد.

 

نظرات

نام :
ایمیل:(اختیاری)
متن نظر:
ارسال

• نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.


• نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.


نظرات ارسال شده

آخرین اخبار
بیشتر
پربازدیدترین ها