به گزارش وارش نیوز ؛ سرهنگ علیرضا داسارگر ضمن هشدار برای حمل هرگونه دارو به عراق در سفر اربعین تاکید کرد: زائران از همراه داشتن خودسرانه دارو در این سفر معنوی خودداری کنند.
وی با بیان اینکه حمل دارو طبق قوانین عراق مجازات سنگین دارد، افزود: استفاده و حمل دارو نیازمند شیوهنامهها و دستورالعملهایی است که باید به طور کامل توسط زائران رعایت شود.
رئیس اداره اجتماعی پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا گفت: بیمارانی که ملزم به مصرف دارو هستند، باید پیش از سفر از پزشک معالج خود نسخه پزشکی مبنی بر توصیف شرایط بیمار و الزام به مصرف دارو تهیه کنند و همراه داشته باشند.
سرهنگ داسارگر تصریح کرد: حتما نسخه توسط پزشک متخصص یا فوق تخصص تهیه شود و تهیه نسخه از پزشکان عمومی اعتباری نخواهد داشت.
به گفته وی، در نسخه پزشک متخصص باید نوع بیماری و نام دارو درج شود زیرا باید مشخص باشد که دارویی که زائر به همراه دارد مربوط به بیماری وی است.
رئیس اداره اجتماعی پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا اظهار داشت: نسخه پزشک علاوه بر زبان فارسی، باید به زبانهای عربی و انگلیسی نیز نوشته شده باشد تا در عراق قابل استناد و ارائه باشد.
سرهنگ داسارگر بار دیگر از زائران عتبات عالیات و مسافران اربعین خواست تا از حمل هرگونه دارو بدون نسخه پزشک متخصص به عراق خودداری کنند تا سفری بدون دردسر و مشکل داشته باشند.
پیش از این نیز این مقام انتظامی در مصاحبه با ایرنا به حبسهای طولانی مدت و جریمههای سنگین نقدی حمل کنندگان داروهای ممنوع و غیر مجاز توسط زائران به مقصد عراق اشاره کرد و گفت: حمل دارو در اشکالی نظیر قرص، شربت و آمپول که حاوی کدئین و یا مواد مخدر از جمله دیازپام، فلورازپام، کلونازپام اگزاز پام، لورازپام، شربت تریاک، دیفن اکسیلا، استامینوفن کدئین، متادون، ترامادول، ریتالین، بوپونورفین( b۲ )، داروهای بیماری صرع و سرطان و ... که به نوعی حاوی مقادیری مواد مخدر است، بر اساس قوانین کشور عراق جرم محسوب میشود و در صورت کشف، ضمن ممانعت از ادامه سفر زائر، برای وی پرونده قضایی تشکیل و جهت تحمل حبس و جزای نقدی به مراجع قضایی معرفی میشود.
سرهنگ داسارگر از زائران خواست از همراه داشتن هرگونه داروی گیاهی مشکوک مانند شیرین بیان و قره قروت که از لحاظ ساختاری شباهت زیادی به مواد مخدر دارد و از طرفی ممکن است برای ماموران عراق ناشناخته باشد، خودداری کنند.
ضمیمه :