امروز : چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۱
سرویس : اقتصاد زمان :   ۱۴۰۳/۵/۲۳ - ۱۸:۱۷ شناسه خبر : ۱۷۱۴۰

بیشترین دلیل وقوع حوادث شغلی در کارگاه‌ها طبق گزارش‌ها، عدم رعایت ماده ۲۶ آیین‌نامه حفاظت فنی و بهداشت عمومی در کارگاه‌ها یکی از عوامل مهم در وقوع حوادث شغلی است و ارائه خدمات مشاوره‌ای درباره مسایل ایمنی و بهداشت کار، مهارت آموزی کارگران در محیط‌های شغلی و اعمال نظارت بر کارگاه‌ها از جمله اقدامات موثر برای پیشگیری از حوادث ناشی از کار به شمار می‌رود.

به گزارش وارش نیوز ؛  آموزش ایمنی کار به منظور ارتقاء فرهنگ ایمنی به عنوان یکی از مهم‌ترین راهکارهای ایمن‌سازی محیط کار، ارتقای بهره‌وری و صیانت از منابع انسانی و مادی کشور، همواره سرلوحه ماموریت‌های اصلی معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار داشته است.

در سال گذشته بیش از ۴۰۰ هزار مورد بازرسی از کارگاه‌ها صورت گرفته و نواقص غیر ایمن توسط بازرسان کار به کارفرمایان ابلاغ شده است.

در حال حاضر مسئولیت ایمنی محیط کار و نظارت بر آن برعهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و به منظور رعایت ایمنی در محیط کار، حضور بازرسان کار به منظور بازدید از محل و انجام نظارت امری ضروری است.

بحث پیشگیری از حوادث کار و پیروی از آئین‌نامه‌های قانونی از اهداف بازرسان کار به شمار می‌رود که در کاهش هزینه‌های اضافی ناشی از حوادث موثر است.

احمدرضا پرنده ـ مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر لزوم ارائه دوره‌های آموزش پیشگیری از حوادث کارگاه‌های ساختمانی تاکید کرده و می‌گوید: توجه به آموزش ایمنی در منازل و اماکن عمومی خارج از وظایف سازمانی وزارت کار است، با این وجود بر اساس مسئولیت اجتماعی، وزارت کار آماده ایفای نقش و انتقال تجربیات تخصصی خود برای پیشگیری از حوادث است.

وی با اشاره به انجام ۴۰۰ هزار مورد بازرسی از کارگاه‌ها در سال گذشته می‌گوید: بازرسان کار در سال ۱۴۰۲ نواقص غیر ایمن را به کارفرمایان ابلاغ کردند و طرح بازرسی از کارگاه‌های پرخطر و توسعه کمی و کیفی کمیته‌های حفاظت ایمنی در دستور کار این اداره کل قرار گرفت.

به گفته پرنده عدم رعایت ماده ۲۶ آیین نامه حفاظت فنی و بهداشت عمومی درکارگاه‌ها یکی از عوامل مهم در وقوع حوادث در کارگاه‌هاست.

طی سال‌های اخیر موضوع صیانت از نیروی انسانی یکی از دغدغه‌های مهم وزارت کار به شمار رفته و کاهش حوادث شغلی در دستور کار بازرسان کار قرار گرفته است به همین منظور بیش از ۲۶ هزار کمیته حفاظت ایمنی و بهداشت کار در سطح کشور و در کارگاه‌های بالای ۲۵ نفر با هدف حفاظت از نیروی کار تشکیل شده که ضمن خود ارزیابی در کارگاه از نیروی کار و سرمایه‌های مجموعه صیانت می‌کنند.

فراگیری اصول ایمنی توسط کارگران در محیط کار و ارائه برنامه‌های آموزشی به نیروی کار موجب ارتقای سطح آموزش کارگران و جلوگیری از آسیب‌های شغلی می‌شود.

در راستای ارتقای ایمنی نیروهای کار، قرارگاه آموزش ایمنی کارگران (آماک) با رویکرد آموزش ایمنی کار برای اقشار آسیب‌پذیر و کارگران ساختمانی کشور بهمن ماه سال گذشته شکل گرفت که در فاز نخست، بیش از ۲۲ هزار نفرـ ساعت آموزش ایمنی کار برای زنان سرپرست خانوار برنامه‌ریزی و اجرا شد و در فاز دوم، آموزش ایمنی کار به کارگران ساختمانی در سطح کشور به عنوان یکی از اقشار آسیب پذیر جامعه در دستور کار قرار گرفت. 

آنطور که حبیب‌الله جلیلی - رئیس مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار گفته، ۶ درصد از کارگران شاغل در کشور را کارگران ساختمانی تشکیل می‌دهند و نزدیک به نیمی از حوادث کار در صنعت ساختمان رخ می‌دهد. از این رو این مساله الزام رعایت نکات ایمنی و حفاظت فنی در بخش ساختمان را بیش از پیش ضروری ساخته است.

به اعتقاد کارشناسان، ارائه خدمات مشاوره‌ای درخصوص مسایل ایمنی و بهداشت کار، مهارت آموزی کارگران در محیط‌های شغلی و اعمال نظارت بر کارگاه‌ها از جمله اقدامات موثر برای پیشگیری از حوادث ناشی از کار به شمار می‌رود.

فراگیری اصول ایمنی توسط کارگران در محیط کار و ارائه برنامه‌های آموزشی به نیروی کار موجب ارتقای سطح آموزش کارگران و جلوگیری از آسیب‌های شغلی می‌شود.

مطابق ماده ۹۱ قانون کار، کارفرمایان مکلفند به منظور تامین حفاظت و سلامت کارگران در محیط کار، وسایل و امکانات لازم ایمنی را تهیه کرده و در اختیار آنها قرار دهند؛ کارگران نیز ملزم به استفاده و نگهداری مناسب از تجهیزات محافظتی و بهداشت فردی و رعایت دستورالعمل‌های مربوطه در محیط کاری خود هستند.

ارسال نظر

نام :
ایمیل:(اختیاری)
متن نظر:
ارسال

• نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.


• نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.


آخرین اخبار
بیشتر