به گزارش وارش؛ مرتضی بهزادفر با بيان اينكه عملکرد کاهش تورم همواره یکی از دغدغه های مهم برای تمام اقشار و بخش های مختلف در استان بوده است، افزود: طی سال گذشته و پنج ماه ابتدای امسال روند تغییرات و کاهش نرخ تورم سالانه در استان امید بخش بوده است.
وی با بیان اینکه خراسان شمالی همیشه جزو استانهای گران و با تورم بالا دستهبندی میشد و نرخ تورم سالانه آن از میانگین متوسط کشوری بالاتر بود، اظهارداشت: فروردین سال ۱۴۰۲ نرخ تورم سالانه در استان ۵۵.۴ درصد و به لحاظ جایگاه، جایگاه چهارم تورم سالانه در بین ۳۱ استان کشور را داشتیم اما باسیاست های کلان بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه کشور برای کنترل تورم و به تبع آن برنامه ریزی در سطح استانی و تلاش مدیران و دستگاه های اقتصادی استان در فروردین ۱۴۰۳ نرخ تورم سالانه از ۵۵.۴ به ۳۸.۹ کاهش یافت و جایگاه ما از رتبه ۴ به ۲۲ ارتقا یافت و به پایین تر از میانگین کشوری رسید.
وی اضافه کرد: اکنون طبق آخرین گزارش مرکز آمار ایران و گزارش شاخص قیمت ها در مرداد ماه ۱۴۰۳ جایگاه استان خراسان شمالی از حیث نرخ تورم سالانه به جایگاه ۲۶ رسیده است.
بهزادفر با بیان اینکه شاخص نرخ تورم در دو بخش مجزا شامل کالاهای خوراکی و کالاهای غیر خوراکی و خدمات مورد بررسی قرار می گیرد، گفت: در استان در بخش کالاهای خوراکی نرخ تورم سالانه از نرخ متوسط کشور پایینتر و دارای روند خوبی است اما نرخ تورم سالانه در کالاهای غیر خوراکی و خدمات با کشور فاصله وجود دارد که نیاز به توجه است.
وی تصریح کرد: شاخص نرخ تورمی در کالاهای غیر خوراکی و خدمات از جمله اجاره و مسکن و سایر خدمات در استان ۴۱.۵درصد و این میانگین در کشور ۳۷.۳ درصد است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گفت: با تلاش و همت دستگاه های متولی حوزه اقتصاد استان تلاش شد تا کاهش نرخ تورم در بخش کالاهای خوراکی حاصل و موفقیتهایی برای سال آتی به دست آمد که باید تمرکز در این بخش نیز اتفاق بیافتد.
بهزادفر با بیان اینکه میانگین نرخ بیکاری به صورت فصلی توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی استان و مرکز آمار ایران به عنوان منبع اصلی جمع آوری داده ها و اطلاعات شاخص های کلان و خرد کشور اندازهگیری میشود، گفت: نرخ بیکاری استان در سال ۱۴۰۲ عدد ۸.۱ درصد را تجربه کرد و حتی در مقطعی در فصل تابستان نرخ بیکاری استان به پایین تر از میانگین متوسط کشوری رسید.
وی با بیان اینکه سهم اشتغال ناقص در استان بالا است، اظهارداشت: در این زمینه از متوسط کشوری فاصله داریم و باید در حوزه پایدار شدن اشتغال تمرکز شود.
بهزادفر افزود: میزان قابل توجهی از اشتغال در خراسان شمالی به بخش کشاورزی وابسته است و نرخ شاخص زمانی در طول سال ثابت نیست.
وی ادامه داد: برخی از شغل ها در استان فصلی است که وضعیت پایداری و ثابت اشتغال از لحاظ زمانی در طول سال ندارد که به همین منظور سازمان مدیریت و برنامه ریزی در استان برنامه های متعددی تهیه کرده است.
ضمیمه :