رئیس اداره حیات وحش محیط زیست مازندران:
۵۰ آببندان مازندران پناهگاه پرندگان مهاجرهستند
رئیس اداره حیات وحش محیط زیست مازندران گفت: در طول سال حضور پرندگان مهاجر را شاهد هستیم اما شکوه مهاجرت در زمستان است، همچنین میزان آببندانهای تالابی طبیعی در استان ۵۰ آب بندان است.
|
به گزارش وارش نیوز ؛ کوروس ربیعی با اشاره به وجود تالابهای متعدد در مازندران اظهار کرد: تالابهای ما در خطه شمال تعداد زیادی را به خود اختصاص داده زیرا طبق تعریف هر کجا که آب جمع شود میتواند ایستگاهی برای پرندگان مهاجر باشد.
وی افزود: این فضاها مانند شالیزارها که در آن آب جمع شده فضای زمستان گذرانی پرندگان مهاجر خواهد بود.
رئیس اداره حیات وحش محیط زیست مازندران ادامه داد: آبگیرهایی که از ۲۰ تا ۱۵۰ هکتار باشند عموماً تالاب عنوان میشوند که ارزش پناهگاهی و زیست محیطی زیستگاهی نیز دارند؛ مانند تالاب فصلی فریدونکنار که کشاورزان به صورت دستی و سنتی آبگیری میکنند و محل مهاجرت غازهای مهاجر میشود.
ربیعی گفت: همچنین تالابهای زاغمرز و میانکاله تالابهای اصلی هستند اما پرندگان در همه عرصهها حضور خواهند داشت همچنین آببندانهای جلگهای ما میتواند در شمال غرب، فضایی برای پرندگان و حضور آنها ایجاد کند.
وی با اشاره به زمان حضور پرندگان مهاجر گفت: اما اوج مهاجرت پرندگان در اواخر آذر است به طوری که خوتکای سفید، کاکایاها در آببندانها حضور دارند.
رئیس اداره حیات وحش محیط زیست مازندران خاطرنشانکرد: سالانه ۱۰۰ گونه از انواع پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی هستند که در اسفند و فروردین در مازندران تجدید قوا میکنند؛ قوها، باکلانها و فلامینگوها نیز از آبان ماه میآیند و در استان مستقر میشوند و جزو پرندگان مهاجر زمستان گذران ما هستند.
ربیعی ادامه داد: پرندگان زمستان گذران که از مناطق شمالی میآیند و در جاهایی که بیشتر آببندان داریم حضور پیدا میکنند، وارد مازندران شده و جوجه آوری انجام میدهند و عدهای دیگر با آغاز زمستان به مناطق گرمسیر برمیگردند.
وی با اشاره به اینکه ما در طول سال حضور پرندگان مهاجر را شاهد هستیم، ادامه داد: پرندگان مهاجری که در بهار و تابستان در آببندانها حضور دارند و پرندگانی که در پاییز و زمستان به مازندران آمده و زمستان گذرانی میکنند اما آنچه که حائز اهمیت است شکوه مهاجرت در زمستان است و بیشتر به چشم میآید.
رئیس اداره حیات وحش محیط زیست مازندران با اشاره به تعداد آببندان های موثر در استان گفت: بیش از ۷۰۰ آببندان در استان وجود دارد که شامل قطعات آببندانی، استخرهای پرورش ماهی و غیره است اما تنها ۵۰ آببندان ساختار طبیعی تالابی را دارد که میتواند پناهگاه پرندگان مهاجر و گونههای تالابی باشد.
ربیعی گفت: ۱۵ هزار کیلومتر مربع کل وسعت تمام آببندان های مازندران است که بسیاری از آنها شرایط تالابی ندارند.
ضمیمه :