به گزارش وارش؛ امیدعلی پارسا از عقد تفاهم نامه در خصوص ضوابط تخصیص اعتبارات هزینه ای و تملک دارایی های سرمایه ای استانها خبر داد و افزود:این تفاهم نامه از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور تعریف شده است.
وی ادامه داد: تمام سازوکارهای تخصیص به تلاش استانها برای تحقق درآمدها وابسته است و اگر هر استان یک درصد بیشتر افزایش وصول داشت به میزان ۴ درصد به منابع اعتبارات عمرانی و ۳ درصد هم سایر درآمدها را افزایش خواهیم داد.
وی تاکید کرد: ظرفیت و سهم درآمدی استان با ظرفیت مالیاتی سنجیده شود و این هنر است .
وی با بیان اینکه در اعتبارات، سیاست توزیع متوازن را دنبال خواهیم کرد، گفت: از این طریق انگیزه درونی در هر استانی باید ایجاد شود.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان نیز در این نشست گفت :درآمدهای استانی سهم هر استان توسط سازمان برنامه و بودجه کشور همزمان با ابلاغ اعتبارات به استان ابلاغ می شود.
مرتضی بهزادفر افزود: ستاد درآمد و تجهیز منابع استان مکلف است ضمن تشکیل جلسات به صورت ماهانه گزارش عملکرد و وصول درآمد را به سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت امور اقتصادی گزارش دهد.
وی عقد تفاهم نامه در خصوص ضوابط تخصیص اعتبارات هزینه ای و تملک دارایی های سرمایه ای استان ها را به نوعی استقرار نظام نوین درآمد هزینه ای و سرمایه ای دانست .
بهزادفر تصریح کرد: بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۳؛ ۳۶۱۴ میلیارد تومان تکلیف استان برای درآمدهاست که ۹۷ و ۳ دهم درصد سهم درآمد مالیاتی و مابقی سایر درآمدهاست.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: ۷۴ و یک دهم درصد رشد درآمدهای استان را در سال ۱۴۰۳ شاهد هستیم به طوری که باید ۲۱۳۳ میلیارد تومان درآمد محقق میشد اما در قانون بودجه ۱۴۰۳ این رقم به ۳۷۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
وی اظهار داشت: تا پایان سال باید ۹۴۰ میلیارد تومان در حوزه مالیاتی محقق شود که اثر این درآمدها مربوط به تخصیص اعتبارات تملک و اعتبارات جاری خواهد بود.
سرپرست معاونت اقتصادی استانداری خراسان شمالی نیز گفت: توسعه نامتوازن در استان ها وجود دارد اما نباید از نقش برنامه ریزی در توزیع اعتبارات غفلت کرد.
محمودرضا معموری افزود: خراسان شمالی با استعدادهای بسیاری که دارد، محروم نیست ؛ این محرومیت ها صرفا به دلیل توسعه نامتوازن بوده است .
وی تصریح کرد: از سازمان برنامه و بودجه کشور تقاضا داریم نگاه ویژه ای به این استان داشته باشند.