به گزارش وارش نیوز ؛ سید کاظم حسینی کارنامی دوشنبه ۵ خرداد در نشست خبری با اصحاب رسانه که در محل شرکت توزیع برق استان برگزار شد، با اشاره به ۴۱ میلیون مشترک کشوری برق، اظهار کرد: ۸۵ تا ۹۰ هزار مگاوات برق برای این تعداد نیاز داریم که در حال حاضر ۶۵ هزار مگاوات برق تولید میشود.
وی با بیان این که بخشی از برق کشور در نیروگاههای آبی به ویژه در جنوب کشور تامین میشود، افزود: باتوجه به کاهش بارندگی ۵۰ درصد سدها پر شده و ظرفیت ۱۲ هزارمگاواتی تولید به پنج تا ۶ هزار مگاوات رسید.
مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران، از نیاز چهار هزار مگاواتی برق در استان خبر داد و تصریح کرد: در حال حاضر دو هزار و ۲۰۰ مگاوات از این میزان تولید میشود.
وی با اشاره به رینگ بودن نیروگاههای کشور، یادآور شد: اگر استانی فاقد نیروگاه باشد در پروسه رینگ تامین برق از استانهای همجوار انجام میشود.
حسینی کارنامی اعلام کرد: بین ۲۰ تا ۲۵ هزار مگاوات ناترازی برق در کشور داریم.
وی از ۷۵ درصد مشترک خانگی در استان خبر داد و درباره راهبردهای کاهش مصرف، گفت: تنظیم درجه کولر روی ۲۵ درجه، استفاده از یک کولر در خانههای دارای چند دستگاه سرمایشی، بهرهگیری از نور طبیعی و کاهش استفاده از لوسترها از عوامل کاهنده مصرف برق هستند.
حسینی کارنامی درباره اقدامات انجامشده در راستای کاهش مصرف بیان کرد: خاموشی ۵۰ درصدی چراغهای معابر از نخستین اقدامات بود، تقریبا هزار موسسه و ادارهکل پرمصرف داریم که در حالت اداری ۳۰ درصد و غیراداری ۷۰ درصد موظف به کاهش مصرف هستند، نصب کنتورهای هوشمند در دستگاههای یادشده انجام شد و درصورت رعایت نکردن، برق این واحدها قطع میشود، تکرار خاموشی به نهادینه شدن مدیریت مصرف در ادارهها و سازمانها کمک میکند.
این مسئول ادامه داد: ۲۵ هزار کنتور هوشمند در بخش خانگی مشترکان پرمصرف نصب و برق آنها محدود شد
به گفته وی، در بخش تجاری پرمصرف نیز ۲۲ هزار کنتور هوشمند در واحدهای پرمصرف مانند طلافروشی، هایپرمارکتها، لوسترفروشیها و مانند آن نصب و محدودیت لازم با تنظیم آمپر این کنتورها روی ۲۸ آمپر ایجاد شد.
حسینی کارنامی درباره بخش کشاورزی گفت: ۱۲۵ هزار مشترک تکفاز بدون قطعی داریم و هشت هزار و ۶۰۰ مشترک سه فاز و بالاتر براساس پروانه و ساعت مصرف تعیینشده، مجاز به برداشت آب در ۱۵ ساعت هستند. درصورت تخطی پنج ساعت قطعی برق دارند و به دستور استاندار برای جلوگیری از خشک شدن زمینها، پنج ساعت به دو بازه زمانی تقسیم و اجرا شد.
وی درباره برق مصارف صنعتی، اظهار کرد: براساس ماده ۹ صنایع طی پنج سال یک درصد و دستگاههای دولتی براساس ماده ۵ در ۴ سال باید ۲۰ درصد انرژی مصرفی خود را از انرژیهای تجدیدپذیر تامین کنند و درصورت رعایت نکردن، جریمه میشوند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مازندران از دشواری شناسایی ماینرها خبر داد و گفت: پدیده شوم ماینرها در کشور رایج و شناسایی فعالان آنها دشوار است، برخی زیر خانهها، روی پشتبام و در دیوارهای برشی ماینر نصب میکنند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران گفت: هر ماینر به اندازه ۱۰ واحد مسکونی برق مصرف میکند و برای تولید هر بیتکوین برق مصرفی ۴۴۰ واحد مسکونی در تهران مصرف میشود.
وی افزود: در سال گذشته ۳۳۳ دستگاه ماینر کشف و ضبط شد و افراد میتوانند با شمارهگیری ۱۲۱ استفاده از ماینرها را گزارش و پاداش دریافت کنند.
حسینی کارنامی از راهاندازی اتاق پایش مصرف خبر داد و گفت: مصرف کنتورها و امکان دستکاری آنها در اتاق پایش توسط کارشناسان خبره رصد میشود.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان درباره سرقت کابلهای برق اعلام کرد: سرقت سیم در استان مازندران بسیار زیاد است و در حال تبدیل سیم مسی به کابل هستیم، از ۱۸ هزار متر شبکه بیش از ۱۲ هزار متر شبکه سیم مسی و مابقی کابل است.
وی ادامه داد: بیشترین سرقتها در سال گذشته در امیرکلا، آمل، بابلسر، قائمشهر و جویبار بود.
به گفته حسینی، در سال گذشته ۱۰۰ تن سیم کابل سرقت شد که ۱۰۰ میلیارد تومان برای آن هزینه شده بود، در حال حاضر ۵۰۰ میلیارد هزینه جابجایی آن است.