امروز : سه شنبه ۲۷ آیان ۱۴۰۴ - ۲۳:۴۵
سرویس : اجتماعی زمان :   ۱۴۰۴/۸/۲۷ - ۲۰:۳۰ شناسه خبر : ۲۳۳۳۱
/گزارش اختصاصی/
فست فود؛ تهدیدی جدی برای سلامتی مصرف فست فود می‌تواند به قیمت از دست دادن سلامتی تمام شود و بیماری‌های ناشی از مصرف بی‌رویه آن هشداری برای توجه بیشتر به آنچه مصرف می‌ شود، است‌.

به گزارش وارش نیوز؛ امروزه در بسیاری از جوامع مصرف غذاهای آماده (Fast Food) و مکان‌های عرضه آنها و همچنین توسعه صنعت تولید غذا در این راستا افزایش یافته است. فست فود در لغت به معنای غذای سریع و مربوط به آن دسته از غذاهایی است که با روش‌های ناسالم تهیه می‌شوند. اکثر فست فودها دارای مقادیر زیادی چربی اشباع، شکر و نمک هستند که مصرف مکرر آنها می‌تواند بر سلامتی اثر منفی بگذارد.

تاریخچه فست فود در جهان

مفهوم غذای سریع سابقه طولانی در صنعت غذا دارد و برخی از محققان در این زمینه معتقد هستند که ریشه‌های ابتدایی فست فودها به بازارهای غذاهای خیابانی در روم باستان برمی‌گردد.

شکل مدرن و صنعتی فست فود با تکیه بر شواهد موجود، در اوایل قرن بیستم میلادی دیده می‌شود. در سال ۱۹۲۱، اولین رستوران زنجیره‌ای فست فود جهان تحت عنوان White Castle در ایالات متحده آمریکا فعالیت خود را شروع کرد. این مجموعه با ارائه همبرگرهای ارزان و آماده‌سازی سریع سفارشات، توانست در صنعت غذا الگوی نوینی را خلق کند.

در دهه ۱۹۴۰،  ریچارد و موریس مک‌دونالد، رستوران خود را در کالیفرنیا تاسیس کردند و در سال ۱۹۵۵ ری کراک با خرید امتیاز برند مک‌دونالد (MacDonald's) این نام را به بزرگترین برند فست فود جهان تبدیل کرد. پس از مک‌دونالد، برندهای برگر کینگ (Burger King) در سال ۱۹۵۷ و KFC در سال ۱۹۵۲ در زمینه ارائه فست فود فعالیت خود را شروع کردند.

این برندها با تمرکز روی همبرگر، مرغ سوخاری، ساندویچ، پیتزا و سیب زمینی سرخ کرده توانستند سهم چشمگیری از بازار جهانی را به خود اختصاص دهند.

رکورد جهانی مک‌دونالد

امروزه بزرگترین زنجیره فست فود جهان یعنی مک‌دونالد، روزانه به بیش از ۶۹ میلیون نفر در بیش از ۱۰۰ کشور خدمات ارائه می‌دهد. این رقم معادل جمعیت بسیاری از کشورهای پرجمعیت در دنیا است که هرروزه مشتری این برند می‌شوند.

نخستین همبرگر برگر کینگ

اولین برند برگر کینگ در سال ۱۹۵۷ فقط ۳۷ سنت قیمت داشت، اما در دهه‌های بعدی با نوآوری در منو و تبلیغات هدفمند و خلاقانه، توانست به یکی از غول‌های صنعت فست فود تبدیل شود.

سیب زمینی سرخ کرده، نمادی از فرهنگ فست فود در جهان

سیب زمینی سرخ کرده در اکثر منوهای فست فود در جهان به عنوان یکی از محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین آیتم‌ها شناخته می‌شود و آمارها نشان می‌دهد که سیب زمینی سرخ کرده در اکثر کشورها نمادی از فرهنگ فست فود است.

ساب وی، رکورددار تعداد شعب

امروزه برند ساب وی با تمرکز بر روی ارائه انواع ساندویچ‌های تازه، از لحاظ تعداد شعب حتی از مک‌دونالد نیز پیشی گرفته است و توانسته با شعار «غذای سالم‌تر و تازه‌تر» سهم بزرگی از بازار فست فود را به خود اختصاص دهد.

تاریخچه فست فود در ایران

با اینکه فست فود در ایران قدمت کمتر از یک قرن دارد، اما رشد آن بسیار چشمگیر بوده است. اولین نشانه‌های وجود فست فود مدرن در دهه ۱۳۵۰ شمسی در تهران و چند شهر بزرگ بوده است. در آن دوره برخی از رستوران‌ها از مدل‌های غربی الهام گرفتند و منوهای متشکل از ساندویچ‌های ساده، برگر، پیتزا و سیب زمینی سرخ کرده عرضه می‌کردند.

پس از انقلاب اسلامی و محدودیت‌های واردات کالا و برندهای خارجی، توسعه فست فود در ایران برای مدتی متوقف شد اما در دهه‌های اخیر به دلیل افزایش شهرنشینی و تغییر سبک زندگی مردم،  مجددا گرایش ها به سمت این وعده های غذایی رفت.

چالش های مصرف فست فود در زندگی امروز

در دنیای امروز فست فود به یکی از راه حل‌های آسان برای وعده‌های غذایی تبدیل شده است اما پشت این راحتی، نگرانی‌های جدی در مورد سلامتی نهفته است.

مصرف فست فود می‌تواند به قیمت از دست دادن سلامتی تمام شود و بیماری‌های ناشی از مصرف بی‌رویه آن هشداری برای توجه بیشتر به آنچه مصرف می‌ شود، است‌.

در همین راستا؛ معصومه تعال الله - کارشناس علوم ورزشی در گفت گوی اختصاصی با وارش نیوز با اعلام اینکه فست فودها کالری بسیار بالایی دارند، گفت: این وعده‌های غذایی فاقد مواد مغذی ضروری هستند و مصرف زیاد آنها می‌تواند منجر به اضافه وزن و چاقی شود زیرا چربی‌های اشباع و قندهای موجود در این غذاها تبدیل به چربی می‌شوند.

وی با اظهار اینکه چربی‌های ترانس و اشباع زیادی که در فست فودها وجود دارند می‌توانند باعث افزایش سطح کلسترول بد و کاهش سطح کلسترول خوب در خون شوند، افزود: به مرور زمان با مصرف فست فودها بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا و مشکلات عروقی پدیدار می‌شود.

این کارشناس علوم ورزشی فست فودها را دارای قند و چربی زیادی برشمرد و تاکید کرد: مصرف مداوم آنها می‌تواند مقاومت به تولید‌ انسولین و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد.

تعال الله با عنوان اینکه فست فودها فیبر ندارند، تصریح کرد: مصرف بیش از اندازه می‌تواند باعث سوء هاضمه، ریفلاکس معده و یبوست شود.

وی اعلام کرد که فست فودها فاقد ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبرهای لازم برای بدن هستند و مصرف زیاد آنها می‌تواند جذب مقدار مواد مغذی را کاهش دهد.

این کارشناس علوم ورزشی به تاثیرات منفی بر سلامت روان در مصرف فست‌فود ها اشاره کرد و گفت: زمانی که مقدار مصرف فست فودها افزایش می‌یابد، بر تعادل هورمون‌ها و عملکرد مغز تاثیر می‌گذارند و سطح استرس و افسردگی را نیز افزایش می‌دهند.

وعده های جایگزین فست فود

وی با بیان اینکه غذاهایی که حاوی مواد مغذی بیشتر،کالری کمتر و چربی‌های سالم‌تر هستند را می‌توان جایگزین فست‌فود در نیازهای غذایی روزمره کرد، تاکید کرد: مصرف انواع سالادها، غذاهای خانگی مانند ساندویچ های گریل و بخارپز شده، آبمیوه‌های طبیعی و لقمه‌های سالم در جایگزینی توصیه می شود.

ارسال نظر

نام :
ایمیل:(اختیاری)
متن نظر:
ارسال

• نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.


• نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.


آخرین اخبار
بیشتر