امروز : دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۶:۳۶
سرویس : اجتماعی زمان :   ۱۴۰۴/۲/۷ - ۱۹:۳۰ شناسه خبر : ۲۰۶۹۶
پزشک متخصص جنین و مادر:
جنین هم یک فرد است و نیاز به مراقبت دارد پزشک فلوشیپ طب جنین و مادر (پریناتولوژی) دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه طب نوین زایمان شامل فیزیولوژی، فیزیوپاتولوژی، تکامل و محیط رشد جنین است، گفت: جنین هم مانند مادر، یک فرد در نظر گرفته می‌شود و همان مراقبت‌های مادر برای جنین نیز در نظر گرفته می‌شود.

وارش نیوز/ سارااسماعیلی ؛ ترانه گران اوریمی، به مناسبت هفته سلامت مراقبت‌های مادر و جنین را شامل روش‌های مختلف آزمایشگاهی، بیومارکرها، اسکرین‌های مرحله یک و ۲، آزمایش NIPT یا (Cell free DNA)، سونوگرافی‌های تودی، تخصصی و هدفمند، ارزیابی نواقص جنینی، ارزیابی رشد و بیومتری جنین، ارزیابی سلامت جنین و غیره برشمرد و افزود : هدف کسب اطلاعات صحیح در مورد پیش آگاهی کوتاه مدت، درازمدت، خطر عود و درمان‌های بالقوه است.

گران اوریمی، بارداری، زایمان و پیامدهای مادری و نوزادی را به عنوان یکی از شاخص‌های مهم سلامت و کیفیت زندگی در جوامع جهانی دانست و اظهار کرد: ارزیابی سلامت و افزایش تندرستی مادران باردار و جنین آنها از طریق ارائه مراقبت‌هایی که شامل مراقبت‌های پروکانسپشنال یا دوره قبل بارداری، پری ناتال یا دوران بارداری و پُست پارتوم یا دوره بعد از زایمان است، تقسیم بندی می‌شود.  

پزشک فلوشیپ طب جنین و مادر دانشگاه علوم پزشکی مازندران دلیل تقسیم‌بندی مراقبت‌ها را داشتن حاملگی با برنامه‌ریزی برشمرد و تصریح کرد: مراقبت‌های قبل از بارداری شامل ارزیابی سلامت عمومی، قلبی و عروقی، جراحی و وضعیت مامایی، تغذیه، وزن، اعتیاد به مواد مخدر و مصرف داروهایی مثل داروهای ضد تشنج و غیره است.

وی با عنوان اینکه شروع مصرف مکمل‌های بسیار مهم مثل اسید فولیک در دوره قبل از بارداری انجام می‌شود، ذکر کرد: شناسایی، درمان و کنترل بیماری‌های زمینه‌ای که مادر به آن مبتلا است در این دوره کنترل می‌شود.

این پزشک پریناتولوژی با اشاره به اینکه اگر واکسیناسیون ضروری باشد در این زمان برای بیمار انجام می‌شود، تاکید کرد: در زمان بارداری توجه به سلامت جنین و مادر در هر تریمستر حاملگی است و شامل مراقبت‌های طبی، بررسی‌های مداوم عوامل خطر و حمایت‌های روحی و روانی است که در حالت بهینه از قبل حاملگی شروع و در سراسر دوره بارداری و پس از زایمان و حتی در فواصل بین حاملگی‌ها ادامه می‌یابد.  

وی این نکات را اساس بهبود پیامدهای حاملگی در ۱۰۰ سال اخیر برشمرد و گفت: دوره سوم که به دوره نفاس یا پورپرال معروف است، تقریبا ۴۰ الی ۴۲ روز پس از زایمان می‌باشد و این دوره‌ها به صورت زنجیره‌ای به هم وصل است زیرا هدف مادر، جنین و در نهایت نوزاد سالم خواهد بود.

دکتر ترانه گران اوریمی با تاکید بر اینکه لازم است عواملی که مرتبط با حاملگی، زایمان، جنین و نوزاد هستند به شکل یک چک باکس ثبت شود و مورد ارزیابی، شناسایی و در صورت لزوم درمان قرار بگیرد، بیان کرد: برای ارائه این مراقبت‌ها، رعایت داشتن آگاهی دانش لازم، آموزش، شناسایی عوامل خطر، پیشگیری خطر، درمان و پیگیری ضروری است.

ارسال نظر

نام :
ایمیل:(اختیاری)
متن نظر:
ارسال

• نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.


• نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.


آخرین اخبار
بیشتر