وارش نیوز/ علی منتظر ؛ این دیدار با حضور حجت الاسلام دکتر حسینی کارنامی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه، دکتر عنایتی معاون تحقیقات و فناوری، روسای دانشکده ها، مسئول بسیج جامعه پزشکی و جمعی از مدیران و اساتید هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شد.
در ابتدای این دیدار مدیر محترم حوزه علمیه برادران اباصالح المهدی (عج) ساری ضمن خوش آمد به اساتید فرهیخته دانشگاه علوم پزشکی مازندران در معرفی و برشمردن کانون های فعال در این حوزه ی علمیه گفت: خداوند متعال را شاکریم که از زمان تشکیل این حوزه شاگردان زیادی را تربیت که بحمدالله از اساتید برجسته زمان خود هستند. یکی از افتخارات ما در ساری و استان تشکیل حوزه علمیه سفیران هدایت است که با عنایت حضرت آیت الله صادق پیشنمازی نماینده محترم خبرگان رهبری در استان مازندران شکل گرفته که مرکز آموزش و تحقیق و پژوهش است.
حجت الاسلام دکتر حسینی کارنامی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه ضمن تبریک بابت گرامیداشت ایام هفته وحدت حوزه و دانشگاه و همچنین میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) با بیان اینکه ورودی های حوزه ی علمیه کمی کاهش پیدا کرده است گفت: بعضی نامهربانی ها که در سال های اخیر در جامعه اتفاق افتاده است در روحیه افراد اثر گذاشته است و امیدواریم که تبیین و فرهنگ سازی شما اساتید، جایگاه حوزه آنگونه که است ارتقا پیدا کند.
دکتر حسینی کارنامی ادامه داد: مهم ترین رسالت حوزه، پاسداری از هویت اسلام و ارکان تشیع است و دلیل تشکیل حوزه های علمیه همین موضوع است.
عضو هیئت علمی دانشگاه به تبیین نظام آموزشی و پژوهشی های حوزه و دانشگاه پرداخت و افزود: یکی از اهداف حوزه های علمیه، احیای فقه است. امروزه در مباحث گوناگون جامعه مانند اهدای اسپرم، فریز کردن جنین، اجاره رحم و امثالهم از مباحث فقه در مسائل علمی استفاده می شود که می توان دقیق ترین پاسخ ها را ارائه داد.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود به مبحث تقریر نویسی اشاره کرد و ابراز داشت: در حوزه های علیمه، تحقیق و پژوهش به سه شکل تقریر نویسی، ارائه مباحث تحقیقی و پژوهشی با رویکرد به آموزش و دیگری مستقل عمل کردن علما است، اشاره داشت.
حجت الاسلام دکتر حسینی کارنامی: مهم ترین رسالت عالمان دین و حوزه های علمیه شیعه ، پاسداری از هویت اسلام و ارکان تشیع و فقه پویا است.
وی با اشاره به گسترش شبهات دینی در جامعه گفت: با تشکیل سفیران هدایت در حوزه های علمیه و با توجه به شبهات فراوان در جامعه، خلاء تشکیل همچین کانون هایی احساس می شد که بحمدالله با عنایت آیت الله پیشنمازی پایه گذاری شد و روحانیون جهت پرسش به اشکالات و شبهات مردم در دستگاه های دولتی استان مستقر شده اند و ما از این بابت شاکر هستیم که طلبه هایی وارد اجتماع می شوند به توانند پاسخ مسائل را بدهند و صرفا اقامه نماز یا تبلیغ و امثال این ها نیست بلکه بررسی شبهات که خیلی گسترده است اهمیت بیشتری دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه به حضور وجود اساتید متدین و باورمند و انقلابی در دانشگاهها اشاره کرد و گفت: به رغم برخی از سیاه نماییها و تبلیغات مسموم دگراندیشان به لطف خدا و با حضور روحانیون فاضل و آگاه در دانشگاه فضای دینی و معنوی مناسبی حاکم است در سفرهای معنوی عمره و عتبات، اعتکافها، اردوهای جهادی، راهیان نور شاهد شور و شعف و حضور جوانان فراوان دانشگاهی هستیم. در ثبت نام عمره دانشگاهیان که در ماه اخیر انجام گرفت طی مدت حدود دو هفته بیش از ۱۳۰ هزار نفر برای این سفر معنوی از میان دانشگاهیان ثبت نام نمودند و این نشانگر باورمندی و روحیه دینی در میان دانشگاهیان است.
مسئول نهاد رهبری دانشگاه در پایان گفت: شخصیت هایی مثل شهید بهشتی یا شهید مطهری و دیگران، با حضور در میان اساتید متدین در دانشگاه ها، یک نظام آموزشی مطلوبی ایجاد و موجب وحدت حوزه و دانشگاه شدند که نتیجه آن بعدها باعث شکل گرفتن نهادهای رهبری در دانشگاه ها شد.
دکتر عنایتی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه در این نشست ضمن گرامیداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه و همچنین هفته پژوهش، ضمن قدردانی از حوزوی ها به پاس خدماتی که در ادوار، حتی قبل از انقلاب انجام دادند اشاره داشت و گفت: باید ارتباط، همدلی و همراهی حوزه ها و دانشگاه ها بیشتر برقرار شود و این افتخار را مجموعه دانشگاه علوم پزشکی دارد که با اساتید مجرب در گروه معارف اسلامی همکاری لازم را دارد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه: حضور اساتید گروه معارف باید در دانشگاه متبلور شود.
ایشان ابراز داشت: روش اصلی تحقیق دانشگاهیان استقرایی است. اعتقاد بنده بر این است که دانشگاهیان علاقه وافری به بحث های استقرایی در علوم مادی و تجربی دارند. باید در علوم تحقیق و پژوهش سعی کنیم از منظر استقرار به کلیات برسیم و با درجا زدن در جزئیات، علم نافعی را بدست نمی آوریم.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه گفت: اگر شخصی به عنوان مثال مدرک پی اچ دی گرفته یا در رشته های مختلف طب، تخصص می گیرد توانسته بخشی از علم خود را ارتقاء دهد و حتما باید به رشد معنوی رسید که این مستلزم همکاری حوزه و دانشگاه است.
در ادامه این دیدار از برگزیدگان جشنواره علامه حلّی در سطح حوزه های علمیه کشور تجلیل به عمل آمد و در پایان اقامه نماز و پذیرایی و صرف ناهار انجام گرفت.